Kako objaviti fotografiju na Instagramu preko kompjutera?

No Comments

Svima nam je dobro poznata Instagram aplikacija, dizajnirana tako da bude brza, lako dostupna i laka za upotrebu, ali namenjena korišćenju samo na mobilnim uređajima. Koliko god Instagram bio društvena mreža koja ima jedan od najjednostavnijih korisničkih interfejsa, mnogi korisnici Instagrama bi želeli da mogu da objave slike direktno sa svog računara. Često nas mrzi da prebacujemo slike sa foto-aparata na računar, pa na mobilni, koristeći razne kablove i gubeći vreme. Do skoro je korišćenje Instagrama preko desktop računara bilo nemoguće, ali danas je to, uz pomoć par trikova, vrlo moguće i veoma lako.

Kako postaviti fotografiju na Instagram preko desktopa?

Već neko vreme  Instagram nudi opciju za upload fotografija direktno iz mobilnog brauzera, bez instalirane aplikacije, što ga je učinilo dostupnim još većem broju korisnika širom sveta. Ta funkcija je približila Instagram i svima onima koji imaju slabije telefone ili ne tako brzu internet konekciju.

Instagram za desktop – brzo i lako

Da li ste znali da uz par trikova, možete objavljivati slike na Instagramu i preko desktop brauzera? Podešavanjem User Agent opcije, možete prevariti Instagram da pomisli da dolazite sa mobilnog uređaja i prikazaće vam mobilnu verziju sajta sa svim funkcijama koje su vam potrebne, uključujući i opciju – postavi novu sliku.

Ulogujte se u svoj Instagram profil preko nekog od desktop brauzera (na slikama je prikazan Chrome) i pritisnite F12 da biste se prebacili na mobilnu verziju sajta. Obavezno uradite refresh stranice (F5). Ukoliko ova funkcija ne radi, probajte sa Ctrl-Shift-I da se prebacite na Chrome developer window i potom Ctrl-Shift-M da se prebacite na mobilnu verziju sajta. I to je sve. Veoma lako i jednostavno.

objavi sliku na instagramu preko desktopa

 

instagram za racunar

Drugi veoma lak način je, da instalirate User-Agent Switcher, Chromovu ekstenziju koja će vam dozvoliti da menjate prikaz kako želite (mobilni, desktop ili tablet uređaj). Slične ekstenzije su dostupne i u drugim brauzerima.

 

 

Slavica Nikolić je SEO specialist sa preko 8 godina iskustva u svim aspektima on-page i off-page optimizacije. Glavni fokus su joj SEO auditi, e-commerce i internacionalni SEO, a najviše uživa dok radi backlink audite. Autor je blog postova za websajtmarketing.com i odgovorna za sve marketinške aktivnosti kompanije.

Više sa našeg bloga