Najčešće postavljena pitanja

Da li me konsultacije i analiza web sadržaja obavezuju da angažujem vašu agenciju?

Ne. Konsultacije i besplatne analize služe da vam ukažu kako možete biti bolji i šta treba popraviti u vašem internet nastupu. Odluka da li ćete i koje sugestije prihvatiti je isključivo vaša.

Šta zapravo podrazumeva pojam internet marketinga?

Nastup na internetu jedne firme čini nekoliko stavki od kojih je svaka podjednake važnosti i u direktnoj vezi sa  ostalima – web sajt koji prodaje, SEO optimizacija, internet oglasi, kampanja na društvenim mrežama. Krajnji cilj je svakako privlačenje klijenata, prodaja i povećanje zarade.

Koliki mesečni budžet treba da izdvojim za uspešnu internet kampanju?

Cena usluga internet marektinga zavisi od vaših ciljeva, budžeta, brzine realizacije cilja. Vi kažete šta je to što želite, a naš interent marketing tim u dogovrenom roku ostvari vaš cilj. Brojni su faktori koje treba da uzmete u obzir prilikom odabira agencije ili pojedinca koji će vas predstavljati online. Ali ono što treba da znate je da internet svet ne prašta greške tako lako.

Da li je baš svakoj firmi da bi uspešno poslovala potrebna efektna web prezentacija?

Istraživanja pokazuju da 85% svih odluka za kupovinu počinju online pretragom. Ljudi nemaju vremena da obilaze radnje tražeći ono što im je potrebno. Stoga ako firma nema svoj web sajt kao i da ne postoji na tržištu.

Kako da znam da li su mi potrebne usluge copywriter-a?

Uvek možete zakazati besplatne konsultaciju i marketinšku analizu web sadržaja. Ali skoro da vam unapred možemo odgovoriti da vam je copywriting sigurno potreban, obzirom da oko 95% web sadržaja u Srbiji nije stručno napisan.

Koja je razlika između SEO copywritinga i copywritinga?

Pojednostavljeno objašnjenje bilo bi : copywriting je marketinško – prodajno pisanje koje za cilj ima da čitaoca sadržaja pretvori u kupca, a SEO copywriting je pisanje i po pravilima pretraživača kako bi vaš sajt bio na što boljem mestu u pretrazi. SEO copywriting čini da vaš sajt privlači nove kupce i prodaje ono što nudite. To je najmodernija tehnika prodaje trenutno.

Koliko je zaista bitno biti na prvoj stranici Googla?

Jednostavno ako vaš web sajt nije na prvoj str. Googla, praktično kao i da ga nemate. Web stranica na prvom mestu pretraživača ima u proseku 46,37% klikova, na drugom 29,43%, dok na stranice na drugoj strani dobijaju svega 1,5% ukupnog broja klikova. Broj klikova znači automatski i broj potencijalnih kupaca.

Da li je moguće poboljšati poziciju na pretraživaču već postojećeg web sajta ili je uvek potrebna izrada novog?

Sve zavisi od kvaliteta i pozicije postojećeg sajta. Javite nam se za besplatnu SEO i marketinšku analizu. Na osnovu toga naši stručnjaci će definisati šta je za vas najbolja opcija i naravno najisplativija.

Koliko traje optimizacija web sadržaja?

Sve zavisi od zatečenog stanja. On page optimizacija traje oko 30-90 dana, dok je za off-page potrebno između 90-360 dana.  Prvi rezultati se mogu videti nakon 8-12 nedelja.

Koliko je vremena potrebno da bi se videli konkretni rezultati SEO optimizacije, tj. za koliko će moj sajt biti na prvoj strani Googla?

Svi žele da kada za nešto plate odmah imaju i brzo vidljive rezultate. U ovom slučaju potrebno je izvesno vreme jer rezultati zavise od više faktora- starosti stranice, jačine konkurencije, težine ključne reči i samog pretraživača koji nove podatke usvaja u određenim vremenskim razmacima.

Da li jednom odrađena SEO optimizacija sajta garantuje da će on uvek biti dobro pozicioniran?

Ne. Optimizacija je kontinuirani proces bez roka trajanja. Što se duže radi na njenim elementima pozicija i kvalitet web stranice će biti bolji. Kao što postoji početna optimizacija, koja se radi u toku kreiranja vašeg sajta, tako se posle taj sajt i održava – prate se rezultati, posećenost sajta, a i tehnološki i kulturološki trendovi u svetu i zemlji, kao i trendovi vezani za vašu industriju ili delatnost. U skladu sa njima se menja i vaš sajt, kao i strategije za njegovu optimizaciju. Osim toga pretraživači stalno uvode nove algoritme, a i konkurencija ne sedi skrštenih ruku. Na sajtu je potreban stalan rad, koji možete prepustiti našim stručnjacima ili imate opciju da obučimo nekog iz vaše firme.

Šta je bitnije dizajn sajta ili njegova optimizacija?

Kako je web sajt ogledalo jedne firme, oba njegova aspekta su važna.Da bi sajt obavljao svoju osnovnu namenu – dovodio nove klijente i prodavao za vas, potrebno je da ga „voli“ i Google, ali i da bude privlačan kupcima.

Koliko košta optimizacija sajta i da li je cena fiksna?

Cena optimizacije sajta varira. Sve zavisi od vrste i obima vašeg sajta, kao i vaših zahteva i mogućnosti. I sami znate da vredi uložiti na duge staze, jer se takvo ulaganje uvek isplati. Konsultacija sa našim SEO ekspertima je besplatna, i oni će vam izaci u susret i naći najbolje i najisplativije rešenje za vas. Smatramo da smo pakete učinili pristupačnim svim preduzetnicima i da se svako može pronaći u jednom od njih.

Zašto ne mogu sam da uradim optimizaciju svog web sajta?

Istina je da postoje brojni tutorijali „ kako da„ za sve što vam može pasti napamet. Tako postoje i oni koji vas mogu naučiti osnovama SEO-a. Ipak, ukoliko se upustite u samostalnu optimizaciju, ako nešto pođe po zlu, to nećete ni primetiti dok ne postane prekasno. A tada vam ni najveći stručnjaci ne mogu pomoći (najčešće se mora raditi novi sajt). Zato je preporuka da taj posao uvek prepustite SEO ekspertima.

Da li kampanja na društvenim mrežama znači samo aktivnost na Facebook-u?

Facebook je svakako najpopularnija društvena mreža kod nas i to svakako treba iskoristiti za poboljšanje poslovanja. Nakon besplatnih konsultacija i detaljne analize vašeg poslovanja naši internet marketing stručnjaci osmisliće najbolju strategiju nastupa na društvenim mrežama, kao i koja je od njih najpodesnija za razvoj vašeg biznisa.

Da li pregledi, lajkovi, pratioci dolaze od stvarnih ljudi? 

Da, naša agencija koristi isključivo „bele tehnike“ internet marketinga.

Postoji li mogućnost zloupotrebe AdWords reklame?

Google oglasi naplaćuju se isključivo kada rade za vas, tj kada neko klikne na njih. Google je uradio sve da spreči zloupotrebu, tako što se sa jedne IP adrese računa samo jedan klik u 24h.

Kako da budem siguran da se budžet za AdWords kampanju troši u prave svrhe?

Sve vreme vođenja kampanje dostupan je potpuni uvid u njen tok kroz nedeljne i mesečne izveštaje. Na osnovu toga možete menjati sadržaj ili budžet oglasa dok se ne postignu željeni ciljevi.

Šta mi garantuje da je strategija internet nastupa koju mi predloži vaša agencija najbolje rešenje za moje poslovanje?

Naša marketing agencija se već godinama unazad uspešno bavi internet marketing reklamiranjem.  Klijenti su nam bile i firme koje su započinjale svoje poslovanje, ali i velika, razrađena preduzeća. Radili smo sa velikim brojem klijenata, uštedeli na desetine hiljada eura, povećali promete kompanijama i po nekoliko puta. A da je vaš novac otišao upravo tamo gde treba uveriće vas detaljna analiza svih aspekata preduzete internet kampanje.

Kako da zakažem besplatne konsultacije?

Besplatne konsultacije u našim ili vašim prostorijama možete zakazati na naš broj telefona 011 40 92 613 svakim radnim danom 10 – 18 h ili putem kontakt forme na našem sajtu.