Prednosti WordPressa – 10 razloga zašto odabrati ovaj CMS

No Comments

WordPress predstavlja jednu od najpopularnijih i najčešće korišćenih CMS (Content Managment Sistem) platformi za izradu web prezentacija. Mnoge internet stranice poznatih kompanija kao što su Mercedes benz, CNN, New York Times, Vouge, kao i vlade najmoćnijih zemalja sveta USA i Velike Britanije svoje internet prezentacije vezali su baš za WordPress.

Koje su to prednosti WordPressa? Zašto je WordPress idelan za vašu firmu? Šta je to što ga čini jedinstvenim i lakim za korišćenje?

U ovom tekstu pokušaćemo da vam kroz 10 tačaka objasnimo sve tajne vezane za ovu internet platformu.

1.   WordPress je besplatan i dostupan svima

WordPress možete da preuzmete, instalirate i koristite kako vama odgovara. Sve što vam treba je domen (ime vašeg budućeg sajta) i hosting (mesto gde će biti smeštena vaša web prezentacija). Nakon toga preostaje vam samo da izaberete neke sjajne WordPress teme koje nudi ova platforma i izrada web sajta može da počne.

2.   Napravite WordPress sajt bez znanja programiranja

Pitate se kako da izradite vašu web stranicu ili kako napraviti sajt za prodaju, a ne razumete se u programiranje? Ma nema nikakvih problema. Izrada sajta preko WordPressa nikad nije bila lakša, jer je ova platforma tako napravljena da svako može biti dizajner i administrator uz razne opcije, šablone i teme koje su lake za korišćenje. Od svih prednosti WordPressa, ova će vam najviše koristiti jer u svakom trenutku možete izbrisati ili promeniti sadržaj na vašoj web stranici uz samo nekoliko klikova. Izgleda kao da je WordPress stvoren baš za vas, što i jeste tačno.

Prednosti WordPressa

3.  Prilagođen izgled sajta na svim uređajima

Danas je veoma važan izgled i rad sajta preko mobilnih telefona i tableta. WordPress vam omogućava da vaš sajt izgleda potpuno isto i na desktop računarima i na ostalim uređajima. Takođe, preko WordPress platforme možete neometano ažurirati vašu web prezentaciju putem tableta i mobilnih telefona.

4.  Izrada internet prodavnice? Brzo i lako

U koliko ste firma kojoj je potrebna internet prodavnica na vašoj web stranici, WordPress će vam omogućiti da brzo i lako napravite isti. Na taj način bićete prisutni u e-trgovini bez koje se ne može zamisliti ozbiljno poslovanje u današnjem vremenu.

5.  Imaćete bezbedan sajt

U modernom dobu bezbednost podataka i sama zaštita web prezentacije je veoma važna. Sa WordPress-om možete biti sigurni da će vaš sajt biti otporan na sve izazove koji dolaze od strane hakera, virusa, botova… Ako su se vlade najmoćnijih zemalja (SAD i Velika Britanija) odlučile da njihove web prezentacije budu baš u WordPress-u, onda možete biti sigurni u njegovu bezbednost.

WordPress sajt siguran i bezbedan

6.   Optimizacija sajta? Nikakav problem, WordPress i SEO su stari drugari

Pozicija vaše web prezentacije na Guglu umnogome će zavisiti od toga kako je i da li je vaša web stranica optimizovana. Jedna od najznačajnih prednosti WordPress sajtova su SEO alati koje poseduje. To pokazuje da je ova platforma sa optimizacijom u odličnim odnosima, što Guglu pomaže da vašu internet prezentaciju postavi u sam vrh pretrage.

7.   Lako ubacivanje bloga

WordPress je idealan za postavku bloga, jer je prvobitno i bio zamišljen kao blog platforma. Postavkom bloga na vaš sajt možete ostvariti određene benefite, preko kojih ćete privući posetioce koji u budućnosti mogu da vam donesu finansijsku dobit.

8.   Svako može da ubaci video

Pomoću određenih plug-inova jednostavno možete postaviti video snimke na vašu web prezentaciju ili ih preko koda povezati sa YouTube-om. Na taj način obogatićete sadržaj vaše web stranice i time će vaš sajt biti visoko kotiran, kako od strane posetioca tako i od konkurencije.

9.   Još jedna od prednosti WordPressa –  dobra povezanost sa društvenim mrežama

WordPress sajt  je u odličnim odnosima sa socijalnim mrežama. Potrebno je samo da izaberete odgovarajući plug-in i da linkujete vaš sadržaj na društvene mreže koje želite. Možete biti sigurni da će sadržaj doći do vaših prijatelja i pratilaca, a vaša web prezentacija će neometano raditi bez ikakvih zastoja. Ovo je takođe još jedna od velikih prednosti WordPress sajta.

10.  Ko posećuje vašu stranicu?

WordPress vam omogućava da instalirate Gugl analitiku na vašu web stranicu. Dobićete odgovore na mnoga pitanja koja vam mogu pomoći da vaša internet prezentacija bude što funkcionalnija. Koliko ljudi posećuje vaš sajt, koje stranice ih najviše zanimaju, da li su i sa koje druge web stranice došli na vašu internet prezentaciju, da li su potencijalni kupci vaših proizvoda…

Ako želite da budete deo fenomenalne WordPress zajednice, koja broji skoro 60 miliona web prezentacija na internetu, na pravom ste mestu. Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate i izrada web sajtova za vas će biti obavljena po najsavremenijim metodama.

 

Više sa našeg bloga