7 saveta za uspešan izbor internet marketing agencije

No Comments

Odabir prave internet marketing agencije je ključan faktor za uspeh vašeg posla. Bez prisustva na internetu i kvalitetno osmišljene strategije ne možete se nadati uspehu. Zato budite oprezni. Potrebno je uraditi analizu i napraviti pravi izbor. Mi ćemo vam našim savetima skrenuti pažnju na detalje koje ne smete zanemariti.

1) Najveća online marketing kompanija ne znači i najbolja kompanija

Kada birate internet marketing firmu bitno je da se obratite ljudima sa iskustvom. Velike kompanije rade na velikom broju projekata. To znači da digitalni marketing za vas može raditi neko od početnika. Razlog za to je prost. Najbolji i najiskusniji ljudi mogu vrlo lako biti zauzeti drugim projektima.

Zato posao treba poveriti manjim agencijama. One se mogu u potpunosti posvetiti vama i vašim potrebama.

2) Firma za online oglašavanje nije nešto na čemu treba štedeti novac

Ako želite da kompanija za reklamiranje na internetu radi vaš marketing, morate biti spremni da za tu uslugu izdvojite novac. Vođenje kampanje za Google i za društvene mreže je kompleksna stvar. Tu su promene uvek prisutne. Zbog toga treba uložiti u post-optimizaciju i detaljnu analizu. Tako ćete biti sigurni da će vaš sajt ostati na vrhu Google pretrage i da ćete biti primećeni na socijalnim mrežama.

3) Tražite web marketing firmu koja je specijalizovana za vašu delatnost

Pristup strategiji jedne online marketing agencije zavisi od proizvoda koji se reklamira. Zato nije pametno raditi sa agencijom koja je aktivna na svim poljima. To znači da nisu specijalizovani ni za jednu oblast. Što dalje ukazuje da vam ne mogu pružiti maksimum.

Ako želite najbolje rezultate treba da radite sa firmom koja ima iskustva u vašoj niši. U slučaju da se bavite prodajom odeće nađite agenciju koja je već radila slične web prodavnice. Ako se bavite distribucijom lekova, potreban vam je neko ko je radio u farmaciji.

online marketing agencija

4) Pozicija agencije za digitalni marketing u Google pretrazi ne mora ništa da znači

Mnoge kompanije za web advertising će vam verovatno reći da je njihovo mesto u Google pretrazi dokaz kvaliteta. To ne mora biti slučaj. Mnoge uspešne agencije koje se bave e-marketingom ne vode računa o optimizaciji svoje stranice.

Neki većinu klijenata dobijaju drugim kanalima. Putem preporuka, na primer. U drugim slučajevima se na vrhu Googlove liste nalaze sajtovi koji primenjuju neetičke taktike. Na njih ne treba obraćati pažnju. Google će brzo primetiti nepravilnosti i oni će izgubiti svoju poziciju.

5) Raspitajte se o iskustvima dosadašnjih klijenata firme za internet reklamiranje

Ako vam neka online marketinška agencija deluje interesantno, pokušajte da se raspitate o njenim klijentima. Preporuka je najbolja garancija. Posetite njihov sajt i Facebook stranicu. Razmislite da li svoju prezentaciju zamišljate na sličan način.

Kod nas se možete detaljno informisati na ovu temu. Online marketing je česta tema na našem blogu.

6) Tražite da vam online marketing kompanija prezentuje svoj proces rada

Ako vam firma za digitalno reklamiranje prvo pokaže kako će vaš sajt izgledati… bežite. Grafički dizajn jeste bitan elemenat web reklamiranja, ali nije bitniji od same strategije. Ako neko želi da vam privuče pažnju bojama i slikama, onda ne radi svoj posao kvalitetno.

Ozbiljna kompanija koja se bavi internet reklamiranjem će prvo pokušati da vas upozna i da napravi strategiju. Dobra komunikacija je od presudnog značaja za uspeh.

7) Upoznajte ljude iz agencije za web oglašavanje koji će raditi na vašem projektu

Kompanija za web reklamiranje treba da razume vaše potrebe. Da bi sve prošlo bez problema, treba upoznati stručnjake koji će raditi za vas. Oni će tako bolje razumeti vaše zahteve. Sa druge strane, vi ćete biti sigurni da dobijate ono što želite. Na osnovu njihovog pristupa i ponašanja, moći ćete da zaključite da li ste napravili pravi izbor.

Nemojte brzo donositi odluke oko izbora internet marketing agencije

Na kraju dolazimo do jednostavnog zaključka. Treba da budete temeljni kada birate internet marketing agenciju. Uzmite sve parametre u obzir i dobro razmislite. Posavetujte se sa drugima koji imaju više iskustva od vas. Nemojte žuriti sa donošenjem odluke.
Ako vam je potrebna bilo kakva pomoć u vezi sa internet marketing uslugama, slobodno nam se obratite.

Nakon završenih studija na Filološkom faklultetu u Beogradu svoje poznavanje jezika primenjuje u privatnim školama kao nastavnik engleskog jezika. Željan novih izazova, traži način da unapredi druga znanja stečena tokom studiranja i okreće se internet marketingu. Primena veštine pisanja i zainteresovanost za online marketing su razlozi zbog kojih odlučuje da se oproba u copywritingu i SEO-u. Jedan je od autora blog postova za websajtmarketing.com

Više sa našeg bloga